טיפולי הזרקה למילוי קמטים
יצא לך לפגוש חברה שלא ראית הרבה זמן והיא נראתה ממש טוב, אבל לא ידעת לשים בדיוק את האצבע למה?
כנראה שהיא הלכה לטיפול הזרקה במראה טבעי.
השיטה פותחה בשנת 1875 מתוך צורך לפתרון בעיה רפואית. ד"ר מישל צ'ארלס, רופא עיניים, ביקש לפתור את בעיית צמיחת הריסים ההפוכים בקרב מטופליו, בעיה אשר גרמה לדלקות עיניים, כאבים ובעיות אחרות. ההליך הראשוני בוצע בעזרת סוללה ושני חוטי חשמל, אשר בעזרתם צרב ד"ר צ'ארלס את הריסים הפגומים ובכך תיקן את כיוון צמיחתם או לחלופין, הסיר אותם לצמיתות.
שיער גוף ופנים מהווה מטרד מאוד גדול עבור הרבה נשים ואנשים בכל רחבי העולם.
במהלך כל הדורות אנשים ניסו להסיר שיער בדרכים שונות (ולעתים גם משונות).
כיום, המודעות בעניין הסרת השיער מאוד גדלה ואנשים מסירים שיער באופן קבוע על ידי שיטות שונות ומגוונות.
החדרת המחט החשמלית וחריכת השערה גורמות להפסקת הזרמת המזון העובר דרך הדם אל שורש השיערה.
לכן רצוי שיחלוף זמן קצר בין טיפול לטיפול כדי שהשערות לא יתארכו ולא יתחזקו.
שערה שמגלחים או תולשים באמצעים אחרים מלבד אפילציה מתחזקת ולכן ברגע שמתחילים טיפול באפילציה אסור להוציא או לתלוש את השערות בשום אמצעי מלבד אפילציה.
במידה ואין ברירה והלקוחה לא יכולה לקבל טיפול רצוף באפילציה עדיף לנקות את השערות בדרכים הבאות לפי סדר עדיפות יורד:
לפני האפילציה:
לפני החדרת המחט לנקבוביות חובה למתוח את העור, הדבר מקל על חדירה נכונה. בחדירה נכונה של המחט היא מחליקה לאורך השערה ללא התנגדות.
את המחט יש להכניס לתוך זקיק השערה בצורה מדויקת. ניכנס לתוך השורש בזווית הצמיחה של השערה ומעל השערה זה אומר שהמחט תכסה את השערה.
מחדירים את המחט לאורך השערה עד שכשליש מאורך המחט נמצא בתוך הנקבובית.
ככל שהשערה עבה יותר יש להחדיר את המחט עמוק יותר, מכיוון ששורש השערה עמוק יותר.
לאחר חדירת המחט במכשירים החדשים הפולס יוצא בצורה אוטומטית ובמכשירים הידניים נצטרך ללחוץ על הלחצן.
בתחילת הטיפול בלקוחה או כשמטפלים באזורים עדינים כגון שפם וגבות במקום לחיצה ארוכה רצוי ללחוץ שתי לחיצות קצרות בכל פעם שנכנסים לנקבובית.
תהליך האפילציה עלול לגרום לכאב. לרוב המטופלים פחות יכאב בשניות הראשונות של העבודה היות והמוח שולח לאזור בו עובדים אנדורפינים משככי כאבים טבעיים, אך ככל שהטיפול מתארך גובר הכאב.
כדי שהלקוחה תתרגל לכאב יש להתחיל בחום נמוך, אפילו אם צריך בשל כך לעבוד פעמיים על אותה שיערה. לאחר מכן יש להגביר את החום בהדרגה.
כדי להקטין את עוצמת הכאב במיוחד בהתחלה או כשעוברים מאזור לאזור חדש יש ללחוץ קצת על האזור שדקרתי מיד לאחר הדקירה כדי שהכאב יתפזר. כמו כן:
תהליך האפילציה עלול לגרום לכאב. לרוב המטופלים פחות יכאב בשניות הראשונות של העבודה היות והמוח שולח לאזור בו עובדים אנדורפינים משככי כאבים טבעיים, אך ככל שהטיפול מתארך גובר הכאב.
העור מהווה חיץ בין הפנים הגוף והסביבה החיצונית.
לעור יש תפקידים רבים:
בטיפול באפילציה אנחנו משתמשים במחטים ייעודיות מיוחדות שתפקידן להיכנס לתוך תעלת השערה ולהעביר את החשמל לשורש.
עובי של מחטים:
ישנן מחטים בעלות עובי שונה. ככל שמספר המחט קטן יותר זה אומר שהמחט דקה יותר, ככל שמספר המחט גדול יותר זה מראה שהמחט עבה יותר.
במכשור הישן יש 2 מחטים עיקריות:
מחט מספר 2 מיועדת לשיער פלומתי עדין ודק (כלומר בדרך כלל לשיער שלא נתלש מעולם).
מחט מספר 3 מיועדת לכל האזורים שלא עובדים בהם עם מחט 2.
יש גם מחט 4 אבל היא אינה מומלצת כי היא מאוד עבה ומגרה את העור – אנחנו נשתמש בה במקרים נדירים לשיער עבה מאוד.
במכשור החדש ישנן מחטים מ 1 עד 5: מחט 1 היא הכי דקה ומיועדת לשיער פלומתי ודק ולאזורים מאוד רגישים כגון שפם ולקוחות עם עור רגיש.
מחט 2 מיועדת לאזור הגבות ולשיער בפנים שלא הסירו קודם.
מחט 3 לשיער קצת יותר עבה שבדרך כלל הסירו על ידי שעווה ופינצטה.
מחט 4 זה עבור שיער קשה ועבה.
במחט 5 אני לא ממליצה להשתמש בשום אופן.
המחטים של המכשור החדש מאוד גמישות ונוחות לעבודה. הן חודרות לזקיק בצורה מאוד חלקה ונוחה ללא התנגדות.
לסיכום, אנחנו נבחר את מספר המחט לפי כמה פרמטרים: עובי השיער, גודל הנקבובית של השיערה וחוזק השורש שלה. כמו כן גם נתאים את המחט לפי תשאול הלקוחה האם היא הסירה שיער באזור וגם לפי רגישות העור של הלקוחה – ככל שהעור רגיש יותר נעבוד עם מחט דקה יותר. צריך לקחת בחשבון שהסיבה שאנחנו לא עובדים עם כולן במחט דקה זה כי הדבר יכול לגרום לתוצאה פחות טובה. במידה והשורש עבה ונשתמש במחט דקה מדי נצטרך לחזור על הפעולה ביותר טיפולים. עם זאת, במקרה שאין ברירה ויש גירוי משמעותי עדיף יותר טיפולים מאשר גירוי חזק בעור.
סוגי מחטים:
ישנם מחטים שעשויות ממתכת – הן עושות הכי פחות סימנים והכי מבודדות.
במקרים מאוד נדירים יש לקוחות שיש להן אלרגיה למתכת ואז אנחנו נראה תופעה אלרגית מאוד לא סבירה כגון נפיחות בכל האזור, אדמומיות חריגה שלוקח לה הרבה זמן לעבור ואז במקרה כזה אפשר לשקול לעבור לשימוש במחט מוזהבת.
המחטים מתחלקות למספר סוגים:
זוהי מחט שהאנרגיה בה מתפרצת לאורך כל אורכה ולכן יש יותר איבוד אנרגיה וצריך פרמטרים גבוהים יותר. במחט זאת יש סיכון גבוה יותר לתגובה עורית חזקה.
נשתמש בה רק במקרים מסוימים שאנחנו רוצים לעבוד בטכנולוגיה שמשלבת זרם גלווני לתוך זקיק השיערה ואז אנחנו חייבים בתוכנית זאת להשתמש במחט לא מבודדת או חצי מבודדת כדי שזרם הגלווני יעבור לאורך כל המחט.
זוהי מחט שהאנרגיה שלה מרוכזת בקצה באזור הלא מבודד המחט הזו היא המומלצת ביותר בגלל שניתן לעבוד בפרמטרים נמוכים יותר וכל האנרגיה מרוכזת לשורש השערה והיא מאוד בטוחה לשימוש ושומרת על העור מצלקות ותגובה עורית חזקה.
חשוב שתכירו את הציוד שקיים בעולם לטיפול על ידי אפילציה. האמת, שאין הרבה סוגי מכשירים לטיפול בטכניקה זאת להסרת שיער.
לפני שאני אתחיל לדבר על ההבדלים בין המכשירים חשוב לי שתדעו שאני לא מוכרת מכשירי אפילציה ואני לא מקושרת לשום גוף שמכתיב לי מה לומר.
אני אפילטורית שעובדת שנים בתחום וכל הזמן חוקרת על הנושא.
אני אדבר רק על האפילציה בעצמה ולא על העיצוב החדשני של המכשיר, ידיות שונות, מקום לחיבור מדפסת ותוכנה לשימור לקוחות.
את המידע המובא להלן חשוב לי שתכירי היטב כדי לבחור עם מה את רוצה לעבוד (וגם אם לא בהתחלה, אז שתוכלי להשתדרג בהמשך.)
ישנם כמה סוגי טכנולוגיות של מכשירי האפילציה: טכנולוגיה ישנה, טכנולוגיה משופרת וטכנולוגיה חדשה.
כדי שתביני את ההבדל נסקור במהירות מה הן עושות.
אפילציה, כאמור, הורגת שיער על ידי השמדת הזקיק במקום שבו הוא גדל בעזרת חום. החום גורם לזקיק להפוך מאיבר חי שמגדל בתוכו שיער להיות רקמה שאינה מסוגלת לגדל כלום לעולם.
אבל חום הוא דבר כואב לגוף ויותר מידי ממנו יכול אפילו לגרום לכוויה או להשאיר צלקת באזור. עם זאת, הקידמה הטכנולוגית מאפשרת לנו לחסל את השיער מבלי להזיק לעור שמסביב.
אנחנו רוצים לחסל את השערה אבל בלי לפגוע בעור תוך כדי התהליך!
הקידמה שומרת על העור שלנו מפני נזק וכאב על ידי קיצור זמן החשיפה של העור שמטופל לטמפרטורה הגבוהה של מחט. אם כך, ככל שהמכשיר יותר מתקדם כך הפולס יהיה קצר יותר ופחות מזיק וכואב.
בדור הישן מהירות הפולס היא בין 6-10 מגה הרץ ולכן החשיפה של המטופל/ת לחום היא יותר גבוהה. כך הטיפול יותר כואב ויכול לגרום ליותר גירוי בעור. במכשירים האלה אין תוכניות מיוחדות לטיפול בשיער עיקש ועמוק ולכן לוקח יותר זמן להסיר שיערה לצמיתות.
20 שנה אחרי הטכנולוגיה הישנה פיתחה חברת DECTRO הקנדית מכשיר אפילציה בשם APILUS JONIOR – מכשיר אפילציה בעל מעבד של 13 מגה הרץ. זה אומר שהוא יכול לעשות כמה דברים בו זמנית ועכשיו העור מוגן יותר וטווח הפולס הוא קצר יותר. בשל הסיבות שלעיל מערכת העצבים פחות מרגישה אותו ועכשיו ניתן להאריך את זמן הטיפול לכל מטופל/ת ולטפל גם באזורים רגישים יותר בפחות גירוי לעור וכאב.
עוד 15 שנה חלפו והגענו למכשיר אפילציה מטורף בשם APILUS XCEII – זה הדור החדש ביותר בעל מעבד של 27.12 מגה הרץ, מה שאומר קיצור זמן הפולס למאיות השנייה אבל בנוסף לכך גם שינוי בפולס עצמו. המעבד החזק נותן לאפילטורית אפשרות לשחק עם האופן שבו הפולס משודר.
אם עד היום יכולתי לשחק עם זמן הפולס עכשיו גם ניתן לשחק בצורת הפולס – אני יכולה לשדר באלפיות שניה בודדות פולס של חום שיתחיל מהקצה של המחט ואז יטפס לגובה של שליש מילימטר ואני קובעת את זמן החום, את הרווחים בין הפולסים ואת גובה המיקום שלו במחט.
בטכנולוגיה זו ישנן גם תוכניות מיוחדת לסוגים שונים של שערות.
העבודה במכשיר החדש היא לא רק בשינוי של התחושה של הלקוחה ובתגובה העורית אחרי הטיפול, היא גם בתוצאה המטורפת שהיא תקבל במהירות מאוד גבוהה. הטכנולוגיה החדשה מסייעת לזרז את התהליך כך שהוא פי 6 מהר יותר מכל מכשיר אחר והלקוחה מסיימת אזור לצמיתות במהירות שיא. ואל תשכחו שחיסכון בזמן = חיסכון בכסף.
יצא לך לפגוש חברה שלא ראית הרבה זמן והיא נראתה ממש טוב, אבל לא ידעת לשים בדיוק את האצבע למה?
כנראה שהיא הלכה לטיפול הזרקה במראה טבעי.
לאחרונה אנחנו עדים יותר יותר לתופעה של רשתות גדולות המבטיחות טיפולי הסרת שיער במחירים זולים באופן מחשיד. עצרת לשאול את עצמך פעם למה זה יותר זול מהמחירים בשוק? רגע לפני שאת מתפתה לבחור בטיפול כזה כדאי שתקראי.